The next step in the completion of circular recycling artificial turf in the Netherlands

Already beginning 2019 the ‘Alliance of artificial turf suppliers and contractors’ announced huge progress has been made in the completion of circulair recycling end-of-life artificial turf pitches in the Netherlands.

For earlier notifications about these developments also consult the articles below on our website:

On the 27th of May, the next step has been taken to reach this goal. The founding of GBN Artificial Grass Recycling BV, in short GBN-AGR. As the initiatives are in a stadium where the alliance aims for launching the Dutch market, further notification will be in Dutch.  The official press release of GBN-AGR is found here (in Dutch).

For more information we kindly request you to visit GBN-AGR.nl or send an email to kunstgras@gbn.nl.

 


 

De volgende stap naar volledige circulaire recycling van kunstgras in Nederland

Begin 2019 kondigde de ‘Alliantie van samenwerkende kunstgrasleveranciers en –aannemers’ al aan dat er grote vorderingen zijn gemaakt in het volledig circulair recyclen van end-of-life kunstgrasvelden in Nederland.

Zie voor eerdere berichtgeving over deze ontwikkelingen tevens onderstaande artikelen op onze website:

Op 27 mei 2019 is de volgende stap gezet om dit doel te bereiken. De oprichting van GBN Artificial Grass Recycling BV, oftewel GBN-AGR. Het officiële persbericht van GBN-AGR leest u hier.

Als medeoprichter en –investeerder in de alliantie, nemen Edel Grass en haar zusterbedrijven Antea Sport en J&E Sports hun deel van de verantwoordelijkheid binnen de kunstgrasbranche, om van winnen tot productie en via recycling naar hergebruik, te komen tot een 100% duurzame grondstoffencirkel. De opening van de recycling fabriek in het Westelijk havengebied en het circulaire cluster van de ‘Port of Amsterdam’ staat begin 2020 gepland.

Ralph Teunissen, directeur Edel Grass:

“Ondanks de prachtige ontwikkelingen en positieve impact die sport in algemene zin heeft in de maatschappij, maar ook de kwaliteit van leven in en om het huis die mede tot stand kunnen komen door goede voorzieningen van kunstgras, onderkent Edel Grass de problemen die in de branche zijn ontstaan. Wij vinden het van groot belang om te komen tot een 100% circulaire en duurzame oplossing voor mens en milieu. Om die reden is Edel Grass als 1 van de eerste initiatiefnemers de uitdagingen aangegaan om deze alliantie te vormen. Alleen samen kunnen we dit probleem stoppen en échte verbetering realiseren voor de toekomst.”

In afwachting van het rondkomen van vergunningen is GBN-AGR sinds eind februari 2019 gestart met het innemen van kunstgras op een tijdelijke locatie in Hoorn, om zo het urgente probleem van toenemende kunstgrasopstapeling een halt toe te roepen. Gemeenten, sportverenigingen en kunstgras-verwerkende bedrijven maken inmiddels gebruik van deze énige vergunde en geschikte opslaglocatie in Nederland.

Zodra de recycling fabriek in bedrijf gaat zal GBN werken aan de BRL-certificering van het recycling proces. Hiermee zal d.m.v. een jaarlijks impact rapport het gehele proces hoogwaardig en transparant worden gecommuniceerd en gegarandeerd naar zowel opdrachtgevers als afnemers van circulaire grondstoffen.

Sportaccommodaties en kunstgrasvelden op maat

Samen sport mogelijk maken voor iedereen. Als onderdeel van Antea Group zijn Antea Sport, Edel Grass en J&E Sports binnen Nederland gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren, bouwen en onderhouden van sportaccommodaties en sportvelden. En daarmee ook voor het bijdragen aan het recyclen van end-of-life kunstgrasvelden het streven naar circulariteit van de branche.

Antea Sport is verantwoordelijk voor het aannemen, ontwerpen en bouwen van sportaccommodaties en sportvelden in Nederland. Edel Grass ontwikkelt, produceert en levert wereldwijd kunstgras sportveldsystemen en kunstgras voor landscaping toepassingen. J&E Sport werkt internationaal en is als marktleider in Nederland gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van sportvelden.

GBN-AGR

GBN Artificial Grass Recycling BV werkt autonoom als onderdeel van en onder toezicht van grond- en reststoffenverwerker GBN Groep. GBN Groep zelf is weer onderdeel van Strukton. Met steun van de toonaangevende Nederlandse marktpartijen Antea Sport, Edel Grass, Ten Cate Grass Group, Greenfields, CSC Sport, Sport & Leisure Group en Domo Sport Grass kon de kunstgrasrecyclingdochter GBN-AGR worden opgericht.

Voor meer informatie bezoekt u GBN-AGR.nl of stuurt u een e-mail naar kunstgras@gbn.nl.

Uiteraard kunt u voor vragen ook contact opnemen met uw contactpersoon bij Edel Grass of via ons algemene telefoonnummer 038 425 00 50 en e-mail info@edelgrass.com.

  Thanks! Please let us know who you are

  Great!

  You can now click on the link below to download your requested document.

  Great!

  Our customer support will handle and follow up your request.

  We’ll deliver the requested information as soon as possible!

  For urgent matters or in case of any questions please contact us via info@edelgrass.com or call +31 385 425 00 50