//Berichtgeving rondom toepassing SBR rubbergranulaat in voetbalvelden van Kunstgras

Berichtgeving rondom toepassing SBR rubbergranulaat in voetbalvelden van Kunstgras

Op woensdag 5 oktober besteedde Zembla aandacht aan mogelijke gezondheidsrisico’s omtrent spelen op voetbalvelden van kunstgras met SBR rubbergranulaat.

Edel Grass heeft kennis genomen van deze uitzending. Als er vragen zijn over de veiligheid dan is het goed dat daar aandacht aan wordt besteed. De gezondheid en welzijn van de spelers zijn ook voor ons van groot belang. Wij volgen de wet- en regelgeving voor aanleg van Sportaccommodaties (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, RIVM) en nieuwe ontwikkelingen in wet en regelgeving zullen wij blijven volgen. In het verleden zijn hiernaar diverse onderzoeken uitgevoerd.

Het European Chemicals Agency voert momenteel in opdracht van de Europese Commissie onderzoek uit naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten daarvan op de gezondheid van mensen. Wij zien de resultaten, die rond februari 2017 worden verwacht, uiteraard met grote interesse tegemoet. Ook wij wensen hierover definitieve duidelijkheid te verkrijgen.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij naar:

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM):

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BNSC)

Vereniging Sport en Gemeenten (VSG)

2016-10-06T16:06:12+02:00